НОВОСТИ (06.02.2020.)

УСАИД-ов Пројект асистенције енергетском сектору представљен у НОСБиХ

Агенција САД за међународни развој (USAID) крајем прошле године је и у Босни и Херцеговини покренула Пројекaт асистенције енергетском сектору – ЕПА. У реализацији овог пројекта aгенција USAID очекује сарадњу са кључним субјектима у енергетском сектору БиХ. Представници ове агенције су тим поводом посјетили и НОСБиХ.

Директор Економског одјељења Америчкe агенција за међународни развој у БиХ Ендрју Бегeл (Andrew Boegel), пројекt менаџер агенције USAID Анкица Гавриловић, директор пројекта ЕПА Мак Каменица и њихови сарадници састали су се са генералним директором НОСБиХ-а Милодрагом Кошарцем те члановима Управе Аном Марић и Мухамедом Мујакићем.

Представници америчке развојне агенције су своје домаћине упознали са циљевима пројекта ЕПА те размотрили могућности сарадње са НОСБиХ-ом и другим организацијама из енергетског сектора БиХ. Представници НОСБиХ-а указали су на проблеме у електроенергетском систему БиХ, истакнувши проблеме са којима се суочава НОСБиХ те могућности за помоћ коју би Агенција за међународни развој могаla пружити у склопу представљеног пројекта ЕПA.